Omgeving








Strand
Op 35 minuten rijden via de (daar gratis) autoroute A709 liggen de zonovergoten witte zandstranden aan de Middellandse Zee bij de badplaatsen Palavas-les Flots, Carnon-Plage en La Grande Motte. En als u gebruind weer parkwaarts keert komt u langs het Centre Commerciale bij Lattes, met vestigingen van vrijwel alle denkbare Franse winkelketens.

Hérault
Wilt u naar een gezellig marktje Ga dan naar het middeleeuwse dorpje Sommières: de Romeinse brug over de Vidourle en het eeuwenoude kasteel liggen er nog altijd fraai bij. Verder kunt u uw programma zo druk of zo rustig maken als u zelf wilt. Dagje roze flamingo’s spotten in de Camargue? Wandelen door het mysterieuze bamboebos van Anduze? Winkelen in Nîmes of Montpellier? Zonnebaden aan de Middellandse Zee? Aan u de keuze. Maar u kunt het natuurlijk ook dicht bij huis houden en lekker gaan luieren op het terras of aan het zwembad.

Pic St. Loup
De Pic Saint-Loup (Berg van de heilige Loup) is een berg vlakbij Parc Le Duc. De 658 meter hoge berg torent boven alle bergen en heuvels in de omgeving uit en is zichtbaar in grote delen van het gebied. Het is mogelijk om de Pic te beklimmen (zie tabblad sportief). Het uitzicht is schitterend.

Grotten
In de omgeving kunt u verschillende grotten bezichtigen. Zo kunt u naar Grotte des Demoisselle vlakbij Ganges. Met een treintje wordt u van onderen omhoog de druipsteengrot in gebracht, waarna via een met beton bedekte wandelroute de grot in zijn geheel bezichtigd kan worden. Grotte de Clamouse is gelegen nabij Saint-Guilhem-le-Desert aan de Gorges de l Herault, Deze grot kenmerkt zich door de vele gallerijen met druipstenen.