Strand


Zee
Op 35 minuten rijden via de (daar gratis) autoroute A709 liggen de zonovergoten witte zandstranden aan de Middellandse Zee bij de badplaatsen Palavas-les Flots, Carnon-Plage en La Grande Motte. En als u gebruind weer parkwaarts keert komt u langs het Centre Commerciale bij Lattes, met vestigingen van vrijwel alle denkbare Franse winkelketens.

Palavas
Het beeld van Palavas is niet alleen dat van een plaatsje dat zon en zee biedt, maar dat van een touristisch-cultureel centrum waar verleden en heden harmonieus samengaan. Het verleden dat bewaard wordt in de authenticiteit van dit vissersdorp (tradities en een familiale sfeer) en het heden met zijn culturele erfgoed. De kleine vissershaven is ook een ideale plek om te wandelen en te flaneren. Met meer dan duizend ringen is deze jachthaven een must voor alle liefhebbers van de zee. De activiteitenagenda staat vol spektakels en festiviteiten. 

Bezienswaardigheden: - de vuurtoren van de Middellandse Zee, met zijn panoramisch uitkijkplatform en restaurant; - de neo-romaanse kerk van Saint Pierre; - het Museum van Albert Dubout, met zijn schilderijen en cartoons.

Camarque
De Camarque is een schitterend natuurgebied. Allereerst zijn er de wilde flamingo's. In de Camargue worden ook veel paarden en stieren gehouden die je dan ook regelmatig kunt zien grazen. De witte wilde paarden zijn karakteristiek voor deze bijzondere streek.