Sportief
Fietsen en mountainbiken
Er zijn volop mogelijkheden om de omgeving per fiets te ontdekken. Het terrein is zeer gevarieerd. Voor de liefhebbers zijn er een aantal heel aantrekkelijke heuvels waar u flink aan de bak moet. Sommige stijgen met een percentage van 12%. Voor de niet klimmers zijn er vlakkere routes door dorpjes en langs de kustlijn

Cayakken en watersport
Een bezoek aan de rivier Hérault is de moeite waarde. U kunt er kano's huren en zwemmen.  

Golf
In de omgeving van Parc Le Duc zijn diverse mooie golfbanen te vinden. Zo kunt u golfen op:  
  • Golf de Coulondres; 18 holes. Deze golfbaan ligt op ongeveer 22 km (30 minuten rijden) van Parc le Duc. 
  • Golf de Fontcaude: 27 holes
  • Golf Club Montpellier Massane; 18 holes. Deze baan ligt iets verder weg.
  • Golf de La Grande Motte

Wandelen 
Een wandeling in de Garrigue voert omhoog naar de ruïne van het oude kasteel van Montferrand (2 uur heen en terug). Mooi uitzicht op de wijngaard. 
 
De berg op: Pic Saint-Loup. 
Het is geen makkelijke wandeling maar bij helder weer is het uitzicht adembenemend. De bewegwijzering naar de Pic St-Loup volgen. Bij regenweer kunnen de kalkstenen heel glad zijn. Het brede pad voert omhoog naar een kruisbeeld. Daar het smalle pad nemen dat omhoog zigzagt naar de kapel en het observatorium. Reken op 3 uur heen en terug. Vanaf de top heeft u schitterend panorama over de hele streek. 

Parapenten en zweefvliegen
Kiest u liever voor de lucht dan voor het land dan bent u op Aérodrome Pic St Loup helemaal op uw plek.

Rotsklimmen
Parc le Duc ligt op slechts 5 km van het bekende rotsklimgebied Claret (zie ook www.nonstopclimbing.nl). Ook de gebieden als l'Hortus, Le Thaurac, St. Bauzille de Montme, Saint-Guilhem-le-Désert zijn in de nabije omgeving van het park.

Paardrijden
In de regio Languedoc-Roussillon kunt u heerlijk paardrijden. Vanuit diverse maneges worden ruitertochten georganiseerd, naar bijvoorbeeld de Camargue, een streek die bekend staat om zijn ruige natuur en wilde paarden. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een volledige ruitervakantie en zo de natuur van de streek ontdekken. Galoppeer over de stranden, draaf door de bossen en beklim de bergen.